Vanessa VisscherWaarom is werken bij PEAK-IT zo afwisselend?

“In mijn werk als recruiter spreek ik met veel verschillende professionals. Daarnaast bemiddel ik in de wat meer complexere IT-functies. Ook werk ik veel samen met de Accountmanagers. Dat maakt mijn werk bij PEAK-IT afwisselend. Ik ontmoet niet alleen veel mensen, maar bezoek ook veel verschillende bedrijven. Daardoor krijg ik een mooi beeld te zien van wat zich allemaal afspeelt in de IT-markt.”

Welke kernwaarde van PEAK-IT vind je het meeste op jou van toepassing?

“Transparantie is voor mij het meest van toepassing. Ik communiceer altijd open naar professionals. En als dat andersom ook gebeurt, waardeer ik dat zeker. Zo krijg ik een goed beeld van de persoon. Dat helpt mij vervolgens weer om een goede match te maken. Sociaal wenselijke antwoorden geven helpt dan ook niet. Het is namelijk belangrijk om op een plek terecht te komen die echt bij je past. Ook vind ik flexibiliteit prettig. Vanuit mijn rol als recruiter is het bijvoorbeeld geen probleem om iemand ’s avonds buiten kantoortijden op te bellen.”

Hoe kan de sollicitant jou nou echt verrassen?

“Wanneer iemand eerlijk het gesprek aan gaat en laat zien wie diegene echt is. Ook kijk ik ook naar wat die persoon drijft buiten het werk om. Dan leer je iemand beter kennen, wat je beeld over een persoon ten goede kan veranderen. Zo sprak ik een tijd terug een professional die in korte tijd veel verschillende banen had. Door hierover open het gesprek aan te gaan, kwam ik erachter dat dit niks met kwaliteit te maken had, maar met zijn privésituatie. Je kan niet altijd een mooi verhaal vertellen. Als je daar eerlijk over bent, brengt je dat het verst in je carrière.”

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt in een sollicitatie?

“Er kwam ooit iemand bij mij op gesprek die zeer sceptisch was. Op elke vraag die ik stelde, reageerde die persoon ontzettend geïrriteerd. Dat was wel beangstigend. Later kwam ik erachter dat die persoon slechte ervaringen had met detacheerders. Dat verklaarde het gedrag dan ook. Gelukkig is dat nu compleet veranderd en kon ik diegene helpen met het vinden van een baan die perfect aansloot.”