Syreeta Bos van AmelsvoortWaarom is werken bij PEAK-IT zo afwisselend?

“Dagelijks ga ik in gesprek met allerlei soorten mensen. Iedereen heeft weer andere werk- en levenservaring opgedaan waardoor geen gesprek hetzelfde is. De IT-professionals waarmee ik werk, hebben over het algemeen een zwaarder profiel. Met hen ben ik graag in contact, omdat ze ambitieus zijn en veel ervaring hebben. Dat maakt mijn werk zo afwisselend. Ook biedt het mij meer diepgang.”

Welke kernwaarde van PEAK-IT vind je het meeste op jou van toepassing?

“Toewijding, flexibiliteit en transparantie passen het beste bij mij. Ik zeg altijd dat ik de leukste baan heb. Daarom ben ik zo toegewijd aan mijn werk. Ook is flexibiliteit belangrijk. Zo spreek ik regelmatig met kandidaten buiten kantoortijden af. Wanneer iemand niet in de gelegenheid is om mij te bezoeken, kom ik net zo graag naar diegene toe. Daarnaast is transparantie voor mij waardevol. Open en eerlijk zijn over wat er speelt door bijvoorbeeld een functieomschrijving niet mooier te maken dan het is.”

Hoe kan de sollicitant jou nou echt verrassen?

“Sollicitanten verrassen mij het meest wanneer ze niet alleen iets komen halen, maar ook zelf iets brengen. Vorige week sprak ik nog iemand die uit de reguliere detachering kwam. Hij besefte dat hij zich als persoon moest verkopen, want zijn cv voldeed eigenlijk net niet voor in de IT. Daardoor kon ik goed zien hoe zijn persoonlijkheid was en wat zijn kwaliteiten waren. Wanneer je dat dus doet, dan kan dit zeker in je voordeel werken.”

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt in een sollicitatie?

“Kandidaten die onverzorgd en onvoorbereid naar een afspraak kwamen, vind ik altijd wel wat vreemd. Zo maakte ik mee dat iemand niet goed wist bij welk bedrijf hij nou eigenlijk was. Wanneer je meerdere sollicitatietrajecten hebt lopen, dan is het soms ook lastig. Maar toch vind ik dat de sollicitant zich moet inlezen en weet met welk bedrijf hij of zij om de tafel zit. Natuurlijk hoef je niet meteen alle ins en outs te weten, maar een bepaalde basiskennis over de organisatie is wel nodig.”

Wil jij in gesprek met Syreeta?

Bekijk snel onze vacatures en stel jezelf aan ons voor!