Waarom is werken bij PEAK-IT zo afwisselend?

“Allereerst omdat ik veel mensen met verschillende achtergronden spreek. Daarnaast mag ik het gehele recruitmentproces uitvoeren van iemand spreken, tot aan het aanbieden van een baan en het ondertekenen van het contract. Verder staat de ontwikkeling van de kandidaat centraal, wat betekent dat ik ze op verscheidene manier kan helpen in hun groei.”

Welke kernwaarde van PEAK-IT vind je het meeste op jou van toepassing?

“Alles wat ik doe, doe ik voor 200%. Daarom bedenk ik van tevoren al wat ik een sollicitant kan bieden en wat ik voor hem kan betekenen in zijn carrière. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de kandidaat en ik weten wat we aan elkaar hebben. Dat komt dus neer op drie kernwaardes: toegewijd, proactief en transparant.”

Hoe kan de sollicitant jou nou echt verrassen?

“Als hij zijn ware ik durft te tonen. Zo leer ik de persoon kennen, wat betekent dat ik geen match hoef te maken op basis van het cv. Doordat ik weet wie je als persoon bent, weet ik of je bij PEAK-IT past. Daar heb ik geen bewijzen op papier van nodig. Ik vind jou persoonlijkheid en houding belangrijker dan dat je honderden certificaten op zak hebt.”

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt in een sollicitatie?

“Jas aanhouden, je tas op schoot houden of je koptelefoon om je nek houden. Niet representatief voor de dag komen, doet echt afbreuk aan de kwaliteiten waarover je beschikt. Ik kan hier nog wel doorheen kijken, maar een opdrachtgever niet. Zij verwachten iemand die zichzelf goed weet te profileren.”

Wil jij in gesprek met Selina?

Bekijk snel onze vacatures en stel jezelf aan ons voor!