Waarom is werken bij PEAK-IT zo afwisselend?

“Het is heerlijk om geen vaste werkplek te hebben. Ik ben op allerlei verschillende locaties te vinden; soms op een van de PEAK-IT kantoren en soms zit ik heerlijk op een terrasje met mijn laptop. Ik vind het ook fijn om altijd nieuwe gezichten tegen te komen en met verschillende mensen een praatje te maken.”

Welke kernwaarde van PEAK-IT vind je het meeste op jou van toepassing?

“Dat zijn er twee, namelijk flexibel en proactief. Mijn flexibiliteit blijkt eigenlijk al wel uit de vorige vraag. Ik hou er niet van om je ergens aan vast te klampen. Als mensen mij iets vragen dan ben ik altijd bereid hen te helpen. Daarnaast zet ik mij volledig in voor mijn werk en ben ik een zeer integer persoon. Ik pak mijn verantwoordelijkheid dan ook altijd.”

Hoe kan de sollicitant jou nou echt verrassen?

“Ik ben niet snel ondersteboven te krijgen. Dus als je een goede indruk op mij wilt maken, zorg er dan voor dat je voorbereid bent. Dit kun je doen door je goed in te lezen in de vacature, de organisatie, maar ook door na te denken waar jij als IT-professional naartoe wilt. Zeker dat laatste, omdat er binnen PEAK-IT erg veel doorgroeimogelijkheden zijn. Als ik merk dat iemand echt zijn ‘huiswerk’ heeft gedaan, dan ben ik wel onder de indruk. Zeker wanneer iemand uit zichzelf vertelt waarom hij of zij juist bij PEAK-IT wilt werken. Ook heb ik ooit een sollicitant gehad die van tevoren mijn LinkedIn-profiel had bekeken en daar zijn eigen carrière aan spiegelde, dat verraste mij wel echt enorm.”

Wat wil je de sollicitant nog meegeven?

“Als recruiter vind ik het belangrijk dat iemand representatief en actief overkomt tijdens het gesprek. Dit geeft namelijk een eerste indruk. En zoals een welbekend gezegde luidt: ‘Almost everyone will make a good first impression, but only a few will make a good lasting impression.’ Daarnaast is lichaamshouding 80%. IT-ervaring of opleiding is niet het belangrijkste, dat kun je nog leren. En ervaringen opdoen, daar kunnen we vanuit PEAK-IT zeker bij helpen.”

Wil jij in gesprek met Saira?

Bekijk snel onze vacatures en stel jezelf aan ons voor!