Waarom is werken bij PEAK-IT zo afwisselend?

“Met mensen werken, maakt iedere dag anders. Het is heerlijk onvoorspelbaar. Iedereen is uniek en heeft andere wensen. Daarnaast is de IT-markt ontzettend dynamisch. Deze combinatie zorgt voor leuke en spannende uitdagingen. Elke dag verbaas ik me om hoe snel de tijd voorbij vliegt. Mijn dag is geslaagd als ik leuke kandidaten heb gesproken en ze een stap dichterbij hun droombaan heb geholpen!”

Welke kernwaarde van PEAK-IT vind je het meeste op jou van toepassing?

“Ik ga voor passie en transparant. Hart voor de zaak vind ik heel belangrijk! Want als jij je verbindt aan een organisatie, dan betekent dat veel tijd en energie investeren, geven en nemen. Je bouwt aan je carrière en daarin moet je een betrouwbare werkgever vinden. PEAK-IT is zo’n werkgever. Alle collega’s zijn gepassioneerd over het werk wat ze doen. Dat stralen ze ook echt uit. Er is veel energie aanwezig. Passie in combinatie met transparantie maakt de perfecte werkgever, want hoe fijn is het als je weet waar je aan toe bent en wat je mag verwachten van je werkgever? Als recruiter ben ik gepassioneerd over het werk wat ik doe en ben ik eerlijk en transparant naar mijn kandidaten toe. Ik behandel mijn kandidaten zoals ik zelf behandeld wil worden. Mijn focus ligt op waar zij naartoe willen en of wij dat kunnen bieden.”

Hoe kan de sollicitant jou nou echt verrassen?

“Door zichzelf te durven zijn tijdens een gesprek. Je persoonlijkheid laten zien door te vertellen wat je kwaliteiten zijn, maar ook je ontwikkelpunten. Daarnaast vind ik het belangrijk wat de hobby’s of interesses zijn van de kandidaat. Dat geeft zoveel kleur aan een persoon. Ook als ik hoor waarom kandidaten hebben gekozen voor de IT, helpt mij dit om hun passie te zien voor het vak. Want daar staan wij als PEAK-IT voor, voor passie in IT!”

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt in een sollicitatie?

“Het is echt zonde als iemand zich helemaal niet voorbereid op een gesprek. Ik vind dat gek. Je hebt namelijk maar één kans om een goede indruk te maken! Wat echte no go’s zijn? Onvoorbereid op een gesprek komen, geen idee hebben van wat PEAK-IT doet of te laat komen op je gesprek. Als je je verdiept in de werkgever en voorbereidt op een aantal sollicitatievragen, dan scoor je punten. Daarnaast is eerlijke communicatie echt een must. Geef ook aan wat je ambities zijn en wat je wilt bereiken. Het gaat tenslotte om jouw toekomst. En als je hier nog geen idee van hebt, geef dit dan ook aan. Dan kunnen we samen kijken naar jouw mogelijkheden en wat bij jou past.”

Wil jij in gesprek met Sabiha?

Bekijk snel onze vacatures en stel jezelf aan ons voor!