Kevin KalfsbeekWaarom is werken bij PEAK-IT zo afwisselend?

“De detachering is een dynamische wereld. Ik kom in aanraking met verscheidene projecten en werk met veel verschillende mensen in zowel een formele als informele omgeving. Zo kan ik niet alleen goed inschatten welke functie bij iemand past, maar ook de wensen van de kandidaat meenemen in mijn advies. Dit maakt het recruitmentvak afwisselend en mooi. Daarnaast ben ik onderdeel van een sterk team, waar behaalde successen goed worden gevierd.”

Welke kernwaarde van PEAK-IT vind je het meeste op jou van toepassing?

“Voor mij is dat flexibiliteit en transparantie. Ik vind het fijn om af en toe mijn gedachten de vrije loop te geven. Zo kan ik het net even anders aanpakken dan normaal. Niet alles zit al in vaste structuren; van alles is mogelijk. Ook transparantie is voor mij een belangrijk punt. Het is een fijner werken wanneer je het gevoel hebt dat je, zakelijk gezien, alles tegen iedereen kan zeggen. Dan weet je meteen waar iedereen mee bezig is en krijg je een perfecte samenwerking.”

Hoe kan de sollicitant jou nou echt verrassen?

“Door initiatief te nemen en interesse te tonen. Ik heb negen jaar voor defensie gewerkt. Daar leer je om stevig in je schoenen te staan en helder te communiceren. Dat zijn kwaliteiten die ik waardeer. Het is ook fijn als iemand eerlijk is. Niet alleen de positieve maar ook negatieve kanten moeten besproken worden. Pas als je daar eerlijk over bent, kan ik je ook echt verder helpen. Het belangrijkste is om jezelf te blijven bij een sollicitatie, anders kom je jezelf vroeg of laat tegen.”

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt in een sollicitatie?

“Een sollicitant kwam ooit op gesprek in een joggingbroek met gympen. Hij was net naar de sportschool gegaan. En dat kon je helaas ook ruiken. Natuurlijk is het geen goed idee om direct uit de sportschool door te gaan naar een sollicitatiegesprek. Het is belangrijk dat je er representatief uitziet.”