PEAK-IT & MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

PEAK-IT stimuleert haar mensen om maatschappelijk actief te zijn. Zo ondersteunen wij onze mensen bij hun hobby’s en geloven wij in een goede balans tussen werk en ontspanning. Daarnaast sponsoren wij elk jaar een aantal sportieve evenementen en organisaties.

Make IT work

De afgelopen tijd heeft PEAK-IT in samenwerking met Manpower en het Werkgevers Service Punt van Gemeente Den Haag zich ingezet om invulling te geven aan een Social Return programma. In dit programma “Make IT work”, wordt er speciaal voor bijstandsgerechtigde een Academy georganiseerd vanuit PEAK-IT.

De “Make IT work” Academy is maandag 21 augustus gestart. Twee weken lang worden de kandidaten getraind op ITIL, HDI en MTA 70-365 en zullen hier tevens examen in doen. Uiteindelijk is het doel dat zij de certificaten behalen waar zij mee verder kunnen.

De reis naar de Academy

Door WSP van gemeente Den Haag zijn 32 kandidaten geselecteerd en heeft Manpower hier een selectie in gemaakt die door mochten naar het assessment van PEAK-IT. Tijdens het assessment is de ‘Learning Ability’ van alle kandidaten getest, was deze voldoende? Dan mochten ze door naar de sollicitatieronde met de recruiters van PEAK-IT. Ter afsluiting hebben de kandidaten een korte training gehad op het gebied van klantgerichtheid, klantcases, empathisch vermogen en intrinsieke motivatie. Na deze selectieprocedure zijn er maar liefst 8 kandidaten overgebleven die mogen starten op onze Academy.

En na de Academy

Tijdens de Academy wordt geïnvesteerd in de toekomst van de IT’ers. Door het behalen van hun certificaten krijgen zij een nieuwe kans op de arbeidsmarkt.

Het is niet de eerste keer dat PEAK-IT in samenwerking met Manpower voor de Gemeente Den Haag de Academy heeft ingezet om bijstandsgerechtigde op te leiden. Eerder dit jaar heeft PEAK-IT 6 kandidaten opgeleid waarvan 3 in dienst zijn bij PEAK-IT en werkzaam zijn bij diverse opdrachtgevers.

Help jij mee?

Om van dit programma echt een succes te maken zou het fantastisch zijn als de opdrachtgevers van PEAK-IT ruimte kunnen creëren op hun IT afdelingen. Op deze manier kunnen de kandidaten na het doorlopen van de Academy aansluitende IT werkervaring opdoen. Hierbij kan gedacht worden aan een brede range, van IT Servicedesk medewerker tot Applicatiebeheerder. Zie jij hier mogelijkheden? Neem dan contact op met Jojanneke van ’t Land via het e-mail adres: jojanneke.van.t.land@peak-it.nl

DREAM-IT

DREAM-IT is een initiatief van PEAK-IT om de medemens te helpen en iets terug te geven aan de maatschappij. Met DREAM-IT wil PEAK-IT een forum vormen voor mensen om te geloven in dromen, kansen en mogelijkheden.

Autorijden

PEAK-IT kiest ook voor Maatschappelijk Verantwoord Autorijden. Onze partner, H4 Mobility, geeft ons de mogelijkheid om op een verantwoorde manier onze mobiliteitsdoelstellingen te realiseren met auto’s die minder CO2 uitstoten. In de onderstaande teller ziet u wat wij reeds aan CO2 gereduceerd hebben door middel van de mobiliteitsoplossingen van H4 Mobility.

Voor PEAK-IT is dit een belangrijke ontwikkeling die goed past bij de werkwijze van PEAK-IT sinds haar oprichting. Wij streven voortdurend naar stabiliteit voor klanten en medewerkers en gebruiken de winst voor de duurzame versterking van de organisatie.