MASTERTRAJECT

Bent u op zoek naar een specialistische IT’er met kennis van Java? Of heeft u Engineers nodig met diepgaande kennis van Linux, Oracle of Microsoft om uw IT-afdeling draaiende te houden? Wij snappen als geen ander dat dit in de huidige schaarse IT-arbeidsmarkt een enorme uitdaging is. Daarom introduceren wij het Mastertraject.

Wat is het Mastertraject?

Binnen het Mastertraject leiden wij in achttien maanden IT’ers op die aansluiten op uw wensen en behoeften. Dit kan alleen door een combinatie van praktijkervaring en studie. Daarom gaat de IT-professional vier dagen bij u aan de slag in de praktijk en komt een dag in de week bij ons op kantoor om te studeren. Bovendien volgen onze Fieldmanagers de ontwikkeling en het opleidingstraject van de kandidaten op de voet. Zo hoeft u zich niet bezig te houden met POP-plannen en de opleidingsprogressie van de IT-professionals. Daarnaast heeft u aan het eind van het traject de mogelijkheid om deze klaargestoomde IT’ers kosteloos over te nemen. Middels het Mastertraject kunt u een toekomstbestendige en beheersbare IT-afdeling neerzetten.

Wat zijn de voordelen van het Mastertraject?

  • Tailor made traject waarbij goed wordt gekeken naar uw specifieke wensen en behoeftes;
  • Interactief traject tussen u, de kandidaat en ons;
  • Cultural fit met IT-professionals;
  • Kandidaten duiken daadwerkelijk de techniek in en leren niet slechts de basis;
  • U wordt volledig ontzorgd in een krappe IT-arbeidsmarkt, waarbij IT-recruitment onze specialiteit is. U hoeft hier dus niet langer uw eigen Recruiters voor in te zetten.
  • Geen omkijk naar opleidingsvoortgangen, omdat dit door onze Fieldmanagers wordt bewaakt.
  • Kosteloze overname van de kandidaat na 18 maanden.

Hoe werkt het Mastertraject?

In totaal neemt het Mastertraject achttien maanden in beslag, waarbij we starten met een gezamenlijke brainstorm. Hierna volgen er drie fases waarin de IT-professional volledig op maat wordt opgeleid met specifieke cursussen en trainingen waar de professional en u binnen dit traject behoefte aan hebben.

Gezamenlijke brainstorm

Tijdens de brainstorm bespreken we uw behoeftes en wensen. Zo kijken we onder meer naar de learning agility, learning ability, het gewenste kennisniveau en de vaardigheden van de kandidaat bij aanvang van het traject. Wanneer we dit allemaal hebben afgestemd, dan gaan wij de juiste IT-professionals voor u selecteren en bekijken wij per kandidaat wat de benodigde trainingen en cursussen voor hem zijn.

Fase 1: de eerste maand

Wanneer wij de juiste kandidaten voor u hebben gevonden, gaat de eerste maand van start. In deze eerste periode komt de IT-professionals één dag in de week bij u op de afdeling werken. Zo krijgt hij direct binding met u en zijn collega’s op de afdeling. De andere vier dagen volgt hij trainingen en cursussen bij ons op kantoor.

Fase 2: tweede tot twaalfde maand

Vanaf de tweede maand komt de professional vier dagen bij u op de afdeling werken en studeert hij nog één dag in de week bij ons in de Academy om de gewenste certificeringen te behalen. Iedere professional volgt dan ook een opmaatgemaakt programma.

Fase 3: laatste half jaar

Tijdens de laatste zes maanden gaat de kandidaat aan de slag met een innovatieproject. Omdat de kandidaat met een frisse blik op uw afdeling kijkt, levert hij een nieuw idee aan en werkt deze samen met PEAK-IT voor u uit. Dit kan in de vorm van een applicatie of nieuwe technologie binnen de afdeling zijn. Tijdens deze fase werkt de kandidaat 36 uur bij u op de afdeling en is hij om de week één dag bij PEAK-IT om de innovatie verder uit te werken.

Wilt u meer weten over de inzet van het Mastertraject bij u op de afdeling? Neem dan gerust contact met ons op, dan bespreken we uw mogelijkheden graag.

Wilt u volledig ontzorgd worden?

Of wilt u weten wat ons Mastertraject voor u kan betekenen? Laat een van onze Accountmanagers contact met u opnemen.