Shurandy Pers

Teamleider Migratie

Shurandy Pers is gestart als Helpdeskmedewerker. Wij zagen al snel dat hij over capaciteiten beschikt, waar hij zelf nog geen weet van had. Zodoende hebben wij hem bij een van onze klanten voorgesteld als Teamleider bij een migratieproject. In slechts één jaar tijd heeft Shurandy dus een mooie carrièresprong gemaakt. Hierover vertelt hij je meer in dit interview.

Je beschikt over capaciteiten, waarvan je niet wist dat je ze had. Hoe ben je hier dan toch achter gekomen?

“Toen ik als Helpdeskmedewerker meewerkte aan een Windows 10 migratieproject, viel de Coördinator uit. Samen met mijn collega’s hebben we zijn uitval opgelost, waarbij ik het voortouw nam. Toen dit project afliep, kwam mijn Accountmanager Marion met het idee om mij voor te stellen als Teamleider op een nieuw project. Ik moet zeggen dat ik hier wel mijn twijfels over had of ik dit wel echt kon. Maar ik ben ontzettend blij dat ik de stap heb gezet. Ik merk dan ook dat deze functie mij goed afgaat en alles vlotjes verloopt. Het vertrouwen dat Marion in mij had, is een goede stimulans om het waar te maken.”

Wat voor migratie begeleid je nu?

“Momenteel ben ik bezig met een migratie van Windows 7 naar Windows 10 voor alle kantoren van de opdrachtgever. Deze zijn door heel Nederland verspreid. De grotere locaties hebben een Servicedesk waar mijn team en ik 48 uur lang support bieden. Vervolgens dragen wij de taken over aan de on-site Servicedeskmedewerkers. Dit is natuurlijk wel een globale planning. Wanneer een eindgebruiker na 48 uur binnenloopt en ik ben daar nog aanwezig, dan help ik deze persoon logischerwijs nog wel. Zeker ook vanuit het serviceperspectief, vind ik dat je hier flexibel mee moet omgaan. Zelf wil ik ook zo behandeld worden, dus waarom zou ik dit voor een ander niet doen?”

Hoe is het om Teamleider te zijn van dit migratieproject?

“Het is een hele mooie uitdaging, die ik met beide handen heb gegrepen. Als rechterhand van de Projectmanager verzorg ik de communicatie naar alle locaties toe en regel ik dat de migratie soepel verloopt. Het is dan ook mooi om te zien dat wanneer ik een van mijn teamleden vraag om iets te doen, dat zij dit zonder mokken en bokken oppakken. Ik vind het ook belangrijk om hen op de juiste manier te motiveren en stimuleren. Zo kijk ik wat iemand zijn sterke punten zijn en daar zet ik hem of haar vooral op in. Zo zorg ik tevens voor een goede band met mijn team. Echter geloof ik wel dat je soms door het stof moet gaan voor je eigen ontwikkeling.”

Welke kant wil je uiteindelijk op? In de techniek blijven of toch richting management?

“Wat ik nu doe vind ik heel mooi. Als Teamleider bij een migratieproject heb je in mijn ogen het beste van twee werelden. Hierin kan ik de sturing van een team goed combineren met de techniek. Maar wie weet waar het schip over een paar jaar strandt.”

Hoe bevalt het je om bij PEAK-IT te werken?

“Heel goed! De collega’s zijn heel betrokken, oprecht geïnteresseerd in je en willen je echt verder helpen in je carrière. Ik heb ook een goede chemie met mijn Fieldmanager en Accountmanager. Dit is denk ik ook wel cruciaal voor een goede samenwerking. En het is natuurlijk heel gaaf dat Marion enorm veel vertrouwen in mij heeft.”

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

“Toen ik in mijn examenjaar zat, ben ik gaan nadenken wat ik wilde. Doorstuderen of aan het werk? Samen met vrienden zijn we gaan oriënteren, maar ik had nog geen goed beeld van wat ik wilde. En toen kwam ik PEAK-IT tegen. Dit was voor mij de uitgelezen kans om te kijken wat ik wil en welke kant ik op wil. Bij PEAK-IT krijg je als starter de mogelijkheid om een kijkje in de keuken te nemen bij verschillende soorten bedrijven en werkzaamheden.”

Ben jij de nieuwe collega van Shurandy?

Wil jij ook een vliegende start in jouw IT-carrière? Of wil je juist de volgende stap zetten? Aarzel dan niet langer en solliciteer snel. Een van onze recruiters neemt binnen 48 uur contact met je op en wie weet tot snel!