Hyunsik Byun

Trainee Java Development

Hyunsik Byun volgt onze Master Traineeship Java Development bij een van Nederlands grootste financiële dienstverleners. Het bevalt hem heel goed om zijn eigen Master Traineeship samen te stellen. In dit interview vertelt hij hier meer over.

Wat deed je voordat je aan de Master Traineeship Java Development begon?

“Voor de start van de Traineeship, studeerde ik Life Sciences and Technology aan de TU Delft. Dit is wel een bètastudie, maar er zitten vrijwel geen IT-elementen in. Helaas vond ik de life sciences industrie niet interessant genoeg. Het was wat eentonig. Echter heb ik wel mijn studie afgemaakt en mijn diploma gehaald. Daarna ben ik mij verder gaan oriënteren en heb ik een JavaScript cursus gevolgd.”

Waarom heb je gekozen om deze Master Traineeship te volgen?

“Met mijn vaardigheden en JavaScript cursus wilde ik meer doen. Maar ik wist ook dat ik onvoldoende IT-kennis had om deze sector in te gaan. Met de Master Traineeship kreeg ik de mogelijkheid om te werken en leren in de IT en dan met name Java Development skills te ontwikkelen. Met een fulltimebaan moet je ook continu informatie opdoen en waarschijnlijk vooral in je vrije tijd. Ik heb nu het voordeel dat ik dit tijdens werkuren kan doen.”

Hoe ziet de Master Traineeship Java Development eruit?

“Wanneer je start met deze Traineeship kun je kiezen tussen vijf vertakkingen; Java, JavaScript, design en architectuur, cloud en testing. Het is een volledig op maat gemaakte Traineeship van achttien maanden en daarin kun je zelf aangeven op welke vertakkingen je jouw competentieniveau wilt verhogen, kennis wilt uitbreiden en op welk gebied je je wilt specialiseren. Daarbij kun je zelf aangeven bij je Fieldmanager welke cursussen je wilt volgen en welke certificeringen je wilt behalen.”

Je kunt dus meerdere kanten op met deze Master Traineeship. Waar ligt jouw focus op?

“Ik ben begonnen met Java en JavaScript. Uiteindelijk wil ik ook van de andere vertakkingen proeven en zo breed mogelijk kennis opdoen. Nadat ik weet wat iedere vertakking inhoudt, beslis ik welke kant ik daadwerkelijk op wil.”

Welke certificeringen heb je al behaald?

“Momenteel heb ik Java SE 8 Programmer I en een Python-certificering behaald. Ook ben ik nu bezig met Java SE 8 Programmer II. In de toekomst wil ik ook nog graag aan de slag met PowerShell en AWS. Het mooie is dat mijn Fieldmanager al heeft toegezegd dat ik deze certificeringen ook mag halen.”

Hoe bepaal je welke certificeringen je wilt behalen?

“Door met mijn teamgenoten te praten over de certificeringen en cursussen die handig zijn in dit vakgebied. Vervolgens bespreek ik dit met mijn Fieldmanager en zij regelt dit dan voor mij. Op deze manier heb ik de volledige vrijheid om mijn eigen Master Traineeship samen te stellen.”

Wat wil je in de toekomst gaan doen?

“Eerst ga ik mij volledig focussen op het afronden van deze Traineeship en kijken welke vertakkingen ik echt interessant vind. Daarna wil ik werkervaring opdoen. Het is mijn droom om ooit een start-up op te zetten om zelfgeschreven software te ontwikkelen en op de markt te brengen.”

Ben jij de nieuwe collega van Hyunsik?

Wil jij ook een vliegende start in jouw IT-carrière? Of wil je juist de volgende stap zetten? Aarzel dan niet langer en solliciteer snel. Een van onze recruiters neemt binnen 48 uur contact met je op en wie weet tot snel!