Andres van Goozen

Senior System Engineer

Als Senior System Engineer combineert Andres zijn passie met zijn werk. Hij heeft ruim twintig jaar ervaring in de IT en mag als ware techneut iedere dag in de systemen van klanten klimmen. Daarbij zorgt hij ervoor dat klanten probleemloos aan de slag kunnen. Ondertussen is Andres altijd opzoek naar verbeteringen in de systemen om deze efficiënter in te richten. In dit interview vertelt hij hoe hij bij PEAK-IT is gekomen en waarom hij  dol is op zijn werk.

Hoe ben jij bij PEAK-IT binnengekomen?

“Er stond een vacature open voor System Engineer en daar heb ik op gesolliciteerd. Vervolgens heb ik drie sollicitatiegesprekken gehad, omdat we een beetje in dubio zaten welke rol ik zou vervullen. De teamleider van Operations en de recruiter vonden namelijk dat ik meer in mij had. Daarom kwam er nog een derde gesprek met een van de architecten binnen PEAK-IT. Dit laatste gesprek was ontzettend leuk. Het voelde niet als een sollicitatiegesprek, maar het was meer een sparrend moment waarin we helemaal losgingen. Vervolgens kreeg ik een baan aangeboden als IT-Consultant.”

Dus je bent aangenomen in een andere rol, dan waarop je solliciteerde. Hoe heb je de switch in rol ervaren?

“Het is een mooi compliment dat PEAK-IT meer in mij zag. Uiteindelijk heb ik gekozen om een combinatie van de beide rollen te vervullen, omdat ik mijn passie niet volledig kwijt kon. Ik ben een ware techneut en in de rol van IT-Consultant deed ik hier helaas te weinig mee. Nu denk ik nog steeds met de klant mee over oplossingen, maar mag ik ze ook zelf maken. Zo heb ik bijvoorbeeld een Windows 10-migratie bij een klant uitgevoerd.”

Wat zijn nu je taken in deze gecombineerde functie?

“Binnen mijn team zijn we verantwoordelijk voor de klantomgevingen. Daarbij maken we gebruik van het Remote Monitoring & Management platform. Samen met mijn collega zorg ik ervoor dat dit platform verder wordt doorontwikkeld. Daarnaast houd ik mij bezig met procesverbeteringen. Het belangrijkste is om vraagstukken van klanten om te zetten naar techniek en daarbij voor de klant de juiste oplossingen te ontwerpen. Soms betreft dit echt complexe infrastructuuruitdagingen, maar daar houd ik wel van. De techneut in mij kan hier helemaal  in op. Ik kan heerlijk mijn ei kwijt. Denk aan een omgeving van een organisatie die achterhaald is. Hoe moeten zij verder? Wat zijn andere oplossingen dan ze al hebben? De huidige omgeving voldoet niet meer aan de wensen en behoefte. Ik bedenk hier dan een nieuwe verbeterde omgeving voor, waarbij ik ook naar efficiency kijk. Het komt er op neer dat ik me ook wel echt met architectuurhoek bezig mag houden.”

Wat vind je het mooiste aan je werk als System Engineer?

“Het stuk procesverbetering. Ik vind het prachtig om processen efficiënter in te richten en verscheidene processen te automatiseren. Zo bestaat het proces van een medewerker in of uit dienst uit vele handelingen. Dan stel ik mij als doel om deze handelingen te automatiseren. Dit levert veel tijdswinst op en komt de kwaliteit ten goede. Hierbij bouw ik de complete techniek erachter middels verschillende automatiseringsproducten. Met behulp van scriptingcode automatiseer ik de stappen die normaliter handmatig worden uitgevoerd. Dit soort projecten vind ik echt prachtig en word ik heel erg blij van. Je bouwt hiermee aan de toekomst; innoveren door automatiseren.”

Waarom werk je graag bij PEAK-IT?

“De organisatie is een dynamische omgeving, waar ik een heel goed gevoel bij krijg. Ik kom dan ook iedere dag met een lach op werk aan. Er wordt hier ontzettend veel gefaciliteerd voor medewerkers. Zo hebben we bijvoorbeeld een health week gehad, is er iedere week bootcamp en organiseren ze vele mooie uitjes. Daarnaast krijg je ook echt veel kansen om je te ontwikkelen, maar dan moet je het ook wel echt zelf willen.”

Ben jij de nieuwe collega van Andres?

Wil jij ook een vliegende start in jouw IT-carrière? Of wil je juist de volgende stap zetten? Aarzel dan niet langer en solliciteer snel. Een van onze recruiters neemt binnen 48 uur contact met je op en wie weet tot snel!