Waarom is werken bij PEAK-IT zo afwisselend?

“Dagelijks heb je diverse gesprekken met totaal verschillende mensen. Daarnaast is geen dag hetzelfde. In de ochtend plan ik mijn dag, maar het verloopt altijd anders. Zo komt er van alles tussendoor, wat het werk heerlijk afwisselend maakt.”

Welke kernwaarde van PEAK-IT vind je het meeste op jou van toepassing?

“Voor mij zijn dat er twee: transparant en flexibel. Ik vind het belangrijk om te allen tijde eerlijk en open te communiceren. Daarnaast denk ik altijd in mogelijkheden. Ik zie geen obstakels, slechts uitdagingen!”

Hoe kan de sollicitant jou nou echt verrassen?

“Wanneer een kandidaat zich verdiept heeft in PEAK-IT en duidelijk uitlegt waarom hij voor ons wil werken. Dit toont enerzijds dat je gemotiveerd bent en anderzijds weet je bij wat voor organisatie je terecht komt. Bovendien zorgt een goede voorbereiding ervoor dat je je sneller op je gemak voelt. Solliciteren is vaak spannend, maar in mijn ogen moet solliciteren leuk zijn. Daarnaast wil ik sollicitanten een advies meegeven dat mijzelf heel erg heeft geholpen. In het verleden ben ik ruim tien jaar automonteur geweest, maar was toe aan iets anders. Hoe pak je dat aan? Ik heb toen heel veel gehad aan de leus ‘Don’t dress for the job you have, dress for the job you want.’ Het is belangrijk om je aan te passen naar de baan die je echt graag wil uitoefenen en daar hoort kleding en representativiteit ook bij. Tenslotte is het toch de eerste indruk die blijft hangen.”

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt in een sollicitatie?

“Met een telefoon spelen tijdens het kennismakingsgesprek. Dit komt heel onprofessioneel en ongeïnteresseerd over. Net als mensen die alleen maar om zich heen kijken. We hebben een uur de tijd om elkaar te leren kennen, maak daar goed gebruik van. Ook als blijkt dat je geen interesse hebt, geef dit dan eerlijk aan. Zo weten we allebei wat we aan elkaar hebben, want na dit uur moet er van beide kanten een keuze gemaakt worden om met elkaar door te gaan. Ik vind het belangrijk dat we een gezellig en goed gesprek met elkaar voeren. En natuurlijk kan je van tevoren zenuwachtig zijn, maar dat is bij mij echt niet nodig.”