Waarom is werken bij PEAK-IT zo afwisselend?

“Het werk is zo afwisselend omdat je het gehele sollicitatieproces doorloopt met de IT-professionals. Zo ben ik natuurlijk druk bezig met het vinden van de juiste IT-talenten. Je spreekt ze in eerste instantie telefonisch en voor je het weet zit je gezamenlijk met elkaar aan tafel. Op die manier ben je op verschillende manieren in contact.”

Welke kernwaarde van PEAK-IT vind je het meeste op jou van toepassing?

“Voor mij is dat transparantie. Ik vind dat je als bedrijf open en duidelijk moet communiceren naar de buitenwereld. Dit betekent dus ook dat je transparant bent naar de professional. Als het blijkt dat we op dit moment toch geen match voor elkaar zijn, dan moeten we dat naar elkaar uitspreken.”

Hoe kan de sollicitant jou nou echt verrassen?

“Door voorbereid een gesprek aan te gaan. Als een professional mij iets kan vertellen over ons bedrijf of nieuwsgierig is naar informatie over de opdrachtgever waar hij voor gaat werken, dan laat diegene zien dat hij serieus geïnteresseerd is.”

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt in een sollicitatie?

“Professionals die zonder af te melden niet op komen dagen of niet eerlijk zijn. Op zich zijn dit niet extreem gekke dingen, maar dit heb ik al talloze keren meegemaakt. Ik help professionals met het vinden van een volgende stap in hun carrière. Ik vind het dan niet meer dan normaal dat je eerlijk bent over je intenties en jezelf op tijd afmeldt als je toch besluit niet meer het gesprek aan te willen gaan. Het is zelfs wel eens voorgekomen dat ik om 9.00 uur een gesprek had staan en ik om 3.30 uur in de nacht een afmelding kreeg met een vage reden.”