Waarom is werken bij PEAK-IT zo afwisselend?

“Werken bij PEAK-IT is voor mij afwisselend omdat ik veel kantoren bezoek. Af en toe spreek ik ook klanten en kandidaten buiten de deur. Daarnaast pak ik diverse profielen op, zowel op het gebied van de Servicedesk, als de meer specialistischere profielen. Dat kan dan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan functies op het gebied van Systeembeheer, Netwerkbeheer of Applicatiebeheer.”

Welke kernwaarde van PEAK-IT vind je het meeste op jou van toepassing?

“Ten eerste is dat transparantie. Ik communiceer altijd op een duidelijke manier naar iedereen. Dat doe ik omdat ik mensen niet wil passeren. De andere kernwaarde die ik op mij van toepassing vind, is proactiviteit. Altijd ga ik voor dat stapje extra om succesvol te zijn in mijn werk. Als ik iemand een passende baan kan aanbieden en de klant is ook tevreden, dan ben ik dat ook. Het geeft mij veel energie als kandidaten uitspreken dat ze het naar hun zin hebben bij de opdrachtgever. Dan weet ik dat ik de ideale match heb gevonden!”

Hoe kan de sollicitant jou nou echt verrassen?

“Een sollicitant verrast mij wanneer die zich goed voorbereid. Soms merk ik dat dit lang niet altijd vanzelfsprekend is. Dan is iemand bijvoorbeeld niet goed ingelezen of heeft een professional niet goed nagedacht over wat die nou eigenlijk wil. Natuurlijk ben ik ervoor je om je daarin te begeleiden. Maar wanneer iemand de moeite neemt om het gesprek met mij aan te gaan, er verzorgd uitziet en proactief schakelt, dan ben ik blij verrast! Laatst was ik in contact met een professional die mij opbelde met vragen over zijn cv. Het was tof om te zien dat diegene zelf het initiatief nam om zich goed voor te bereiden. Zo laat je zien dat je echt voor de opdracht wilt gaan.”

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt in een sollicitatie?

“Tijdens een voorselectie voor een vacature sprak ik ooit een professional die helaas net niet paste in het profiel. Daarom stelde ik voor om contact te houden, zodat we wellicht nog iets voor elkaar in de toekomst konden betekenen. De professional begon te vertellen over zijn passie voor muziek. Ook stelde die persoon voor om af te spreken, omdat diegene een muziekstuk voor mij wilde spelen. Het was vast heel lief bedoeld, maar het voelde nogal ongemakkelijk. Het leek me dan ook beter om dit niet te doen.”