Waarom is werken bij PEAK-IT zo afwisselend?

“Omdat er veel nieuwe uitdagingen zijn. Zo komen soms opdrachten binnen waarbij het lastig is om de juiste match te vinden. Maar als ik dan de juiste sollicitant heb gevonden, geeft mij dat extra voldoening. Ik spreek jongeren die net starten tot professionals die al twintig jaar ervaring hebben. Het is uitdagend om van al die mensen te achterhalen wat hun behoeftes zijn. Zo wil een starter graag weten wat voor soort bedrijf goed bij hem of haar past. Daarentegen weet iemand met meer werkervaring dat meestal wel, maar wil hij of zij zich meer richten op de persoonlijke groei.”

Welke kernwaarde van PEAK-IT vind je het meeste op jou van toepassing?

“Flexibel, transparant en proactief. Aan alles wat er om mij heen gebeurt, pas ik me aan. Dat moet ook wel, want als ik lui achterover blijf hangen in mijn stoel gebeurt er natuurlijk niks. Kandidaten komen niet zomaar aanwaaien. Ik ben een proactief en transparant persoon. Als je aan mij iets vraagt, zal ik altijd eerlijk antwoord geven. Openheid voorkomt een hoop misverstanden.”

Hoe kan de sollicitant jou nou echt verrassen?

“Als je laat zien goed voorbereid te zijn, kan je mij echt verassen. Bijvoorbeeld wanneer een sollicitant inhoudelijke vragen stelt over de desbetreffende functie. Laatst was ik in gesprek met een starter. Hij had zijn vragen op papier genoteerd en meegenomen naar het gesprek. Op die manier toonde hij niet alleen interesse in PEAK-IT, maar liet hij ook weten wat voor hem van belang was. Dat vond ik heel positief.”

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt in een sollicitatie?

“Echte gekke dingen ben ik nog niet tegengekomen. Maar er zijn wel eens sollicitanten die niet komen opdagen. Of dat je excuus na excuus hoort. Ook merk ik dat niet iedereen communicatief vaardig is. Zo heeft een sollicitant mij tijdens ons gesprek geen een keer aangekeken. Dat is in een conversatie natuurlijk vreemd.”