Waarom is werken bij PEAK-IT zo afwisselend?

“Mijn werk heeft altijd bestaan uit het spreken van vele verschillende mensen. Alleen dit al maakt het werk ontzettend afwisselend. Eenieder heeft zijn eigen verhaal, waar ik oprecht benieuwd naar ben. Ik leer mensen niet alleen kennen, maar doe door hun verhalen zelf ook nieuwe kennis op. Ik word hier echt heel blij van.”

Welke kernwaarde van PEAK-IT vind je het meeste op jou van toepassing?

“Passie hoort bij mij, omdat ik zelf een enthousiast en gedreven persoon ben. Ik ben heel enthousiast over PEAK-IT en vind het mooi om dit over te brengen op anderen en hen te enthousiasmeren. De combinatie van mijn enthousiasme en de interesse in andermans verhaal maakt dat ik deze functie leuk vind en op mijn lijf geschreven is. Daarnaast is transparantie ook een kernwaarde de bij mij hoort. Hoe transparanter je bent, hoe makkelijker het leven is. Vanuit eerdere ervaringen heb ik geleerd dat transparantie heel belangrijk is, omdat mensen in een organisatie dan weten waar ze aan toe zijn. Het biedt namelijk een stukje vertrouwen.”

Wat is het bijzonderste dat je ooit hebt meegemaakt in een sollicitatie?

“Het is bijzonder om na tien jaar weer op sollicitatiegesprek te gaan bij een oude werkgever. Tien jaar geleden was ik namelijk Accountmanager bij PEAK-IT. Het is mooi om te zien dat de positieve sfeer na tien jaar niet is verdwenen. Het enthousiasme is nog altijd aanwezig bij de collega’s. Ik vind het gaaf om te zien dat de organisatie zich flink heeft ontwikkeld in deze periode. Waar PEAK-IT voorheen alleen voor detacheren stond, zijn de diensten nu behoorlijk uitgebreid. Maar ook de manier waarop PEAK-IT te werk gaat is veranderd. Zo zijn er nu verschillende afdelingen voor recruiters, sales en fieldmanagement. Het is bijzonder om dit te zien, want dit zie je niet bij andere IT-dienstverleners. Ik wil je hier graag meer over vertellen, maar daar heb ik nu helaas niet de ruimte voor. Neem daarom eens contact met me op en laten we een kop koffie drinken.”

Hoe kan de sollicitant jou nou echt verrassen?

“Door zich goed voor te bereiden en een duidelijke visie te hebben op je vak. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat iemand zichzelf durf te zijn in een gesprek. Jezelf kwetsbaar opstellen is moeilijker dan zomaar een verhaal vertellen. Durf het ook aan om even geen antwoord te hebben op een vraag die ik je stel. Eigenlijk kun je geen fouten maken tijdens een sollicitatie, zolang je jezelf maar bent. Natuurlijk kan er een mismatch zijn, maar daar kun je beter achter komen tijdens het sollicitatieproces, dan wanneer je daadwerkelijk aan de slag gaat.”