Waarom is werken bij PEAK-IT zo afwisselend?

“Geen dag is hetzelfde en dat is heerlijk. Dit heeft deels te maken met de werkcultuur. Deze wordt namelijk bepaald door de mensen die bij PEAK-IT werken. En dat zijn veel verschillende karakters en iedereen heeft zijn eigen drive en ambities. Het geeft mij energie om met zoveel verschillende karakters ons doel te bereiken.”

Welke kernwaarde van PEAK-IT vind je het meeste op jou van toepassing?

“Passie. Ik word gedreven en gemotiveerd door goede verhalen van mijn kandidaten. Wat heeft de persoon tegenover mij naar de huidige fase in zijn of haar leven gebracht? En wat kan ik betekenen om hem of haar naar de volgende fase te brengen? Ik wil mijn kandidaten echt helpen en ga daarvoor door het vuur voor ze.”

Hoe kan de sollicitant jou nou echt verrassen?

“Door goed voorbereid te zijn. Dus niet alleen inlezen over PEAK-IT op onze eigen website, maar juist te zoeken naar ons bedrijf via Google. Daar haal je meer informatie uit. Als kandidaten op deze manier goed voorbereid zijn, dan geeft dat een indruk dat ze echt oprecht geïnteresseerd zijn om bij PEAK-IT te werken. Het wijst op een bewuste keuze.”

Wat moet een sollicitant echt niet doen tijdens een sollicitatiegesprek?

“Niet de les lezen of betweterig doen. Ik geloof echt wel dat mijn kandidaten expert zijn op hun vakgebied, maar het komt heel onprofessioneel over als je mij de les gaat lezen. Ik weet de kennis van mijn kandidaten te herkennen en te waarderen. Zo zeg ik ook altijd ‘Duurzaam succes zit hem in het focussen op mensen, zonder de commerciële doelstellingen uit het oog te verliezen’. Ik neem mensen niet aan om hun goede kop of gladde praatje, maar ik ga echt af op je kennis en kunde. Wat ik verder een afknapper vind is dat wanneer de kandidaat op zijn telefoon zit terwijl hij of zij op mij wacht. Ik zou dat zelf nooit doen, het ziet er zo ongeïnteresseerd uit. Maak bijvoorbeeld een praatje met de receptioniste, zo kom je meer te weten over het bedrijf en de medewerkers. Zorg er ook te allen tijde voor dat je de naam weet van de Recruiter waarmee je in gesprek gaat. Tot slot heb ik nog een tip: neem nooit een boodschappentas mee naar je sollicitatie. Ik heb dit weleens meegemaakt en dat ziet er heel bijzonder en vaag uit.”