Waarom is werken bij PEAK-IT zo afwisselend?

Als Fieldmanager is geen dag hetzelfde. Het ene dagdeel ben ik op bezoek bij onze IT-professionals die op project zitten om bijvoorbeeld een functioneringsgesprek en een voortgangsgesprek te houden en het andere dagdeel ben ik werkzaam op kantoor in Naarden om het functioneringsformulier uit te werken en nieuwe bezoeken in mijn agenda in te plannen. Tussendoor voorzie ik een IT-professional van studiemateriaal voor ITIL en pleeg ik nog een telefoontje naar een professional om te vragen hoe zijn intake is gegaan bij zijn mogelijk volgende opdracht.

Wat voor coach ben jij?

Het is voor mij belangrijk om ervoor te zorgen dat onze IT- professionals goed in hun vel zitten, zowel op zakelijk als op persoonlijk gebied. Door hen een luisterend oor te bieden en de juiste vragen te stellen, weten ze vaak zelf wel wat zij nodig hebben en kan ik hen handvatten bieden. Ik ben een voorstander van positief motiveren en doe dat ook zoveel mogelijk. Door mijn geduld en empathisch vermogen merk ik dat de professionals in mijn team zich bij mij op hun gemak en gehoord voelen.

Op welke manier heb je het verschil gemaakt bij een professional?

Duidelijke verwachtingen scheppen en afspraken maken kan soms al voor een positieve verandering zorgen. Ook is het vertrouwen in iemand hebben belangrijk. Ik heb wel eens een professional in mijn team gehad die net twee weken was begonnen bij een opdracht (commerciële organisatie), waarbij hij het tot nu toe niet naar zijn zin had. Hij had zijn draai nog niet gevonden, doordat hij de organisatie en de mensen binnen de organisatie nog niet genoeg kende. Hij had voor zichzelf het beeld dat hij beter zijn draai zou kunnen vinden bij een advocatenkantoor, ook al had hij daar nog nooit eerder gewerkt. Ik heb toen met hem gesproken en hem gemotiveerd om het een kans te geven. Een paar weken later had hij het enorm naar zijn zin en een aantal maanden later is hij zelfs in dienst getreden bij onze klant!

Mijn gouden tip voor jouw persoonlijke ontwikkeling:

Jezelf ontwikkelen draait natuurlijk niet alleen om het behalen van certificaten, maar dat is wel een heel belangrijk onderdeel binnen de IT om stappen te gaan maken. Een vaak gehoord excuus om het behalen van een certificaat uit te stellen, is gebrek aan tijd. Mijn tip? Maak je doel klein. Dit zorgt ervoor dat het ook behapbaar blijft en het neemt op deze manier maar een klein deel van je vrije tijd in beslag. Nog een extra tip: durf jezelf te laten zien, wees niet bang om buiten je comfortzone te treden en fouten te maken, wees nieuwsgierig en proactief door vragen te stellen en actief zaken op te pakken.