Waarom is werken bij PEAK-IT zo afwisselend?

“Omdat er veel diversiteit is binnen het bedrijf. We ondernemen veel activiteiten, bijvoorbeeld als het gaat om de evenementen die worden georganiseerd. PEAK-IT is een hip, jong bedrijf en straalt dat ook uit; het is rood, flitsend en snel. Omdat we herkenbaar zijn, hoef ik aan niemand uit te leggen wie we zijn. Daarnaast krijg ik de kans om veel taken naar mij toe te trekken. Aangezien ik in mijn functie als recruiter professionals aanneem op contractbasis, geeft mij dit een extra verantwoordelijkheidsgevoel. Dat maakt het werk uitdagend.”

Welke kernwaarde van PEAK-IT vind je het meeste op jou van toepassing?

“Voor mij is dat transparantie. Ik vind dat je als bedrijf open en duidelijk moet communiceren naar de buitenwereld. Ook is vooruitdenken van belang. Zo ben ik altijd bezig met hoe ik mijn werk kan verbeteren en in hoeverre dit aansluit op de langetermijnvisie. Door ook te kijken naar te toekomst, wil ik mijn werk nog beter en sneller maken. Ik ben iemand die niet graag stil blijft staan. PEAK-IT is in meerdere opzichten een bedrijf die hier goed op anticipeert.”

Hoe kan de sollicitant jou nou echt verrassen?

“Wanneer diegene laat zien wie hij of zij is. Tijdens een sollicitatiegesprek neem ik niet alleen statisch een cv door, maar wil ik ook goed kijken naar de persoon zelf. Dan stel ik vragen als: wat kan je goed? En waar zitten je talenten? Die motivatie vind ik minstens zo belangrijk. Wanneer iemand bijvoorbeeld een lange tijd geen werkervaring heeft opgedaan, weet je van tevoren nooit wat de oorzaak daarvan is. Ik geloof dat wanneer je iemand met respect behandelt, diegene dat ook terug zal doen. Soms levert een sollicitatiegesprek niks op, maar het is altijd goed om alsnog contact te onderhouden. Je weet maar nooit of iemand op een later moment wel wat voor je kan betekenen.”

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt in een sollicitatie?

“Dit is inmiddels al lang geleden gebeurd. Maar wat ik nooit meer zal vergeten, is die ene keer toen iemand zijn legitimatie had vervalst. Op het moment dat ik daarachter kwam, griste die persoon de valse ID-kaart uit mijn handen en rende snel weg. Bovendien maak ik weleens mee dat mensen niet netjes zijn gekleed tijdens een sollicitatiegesprek. Natuurlijk hoef je niet in pak langs te komen, maar er verzorgd uitzien is wel een vereiste.”