Waarom is werken bij PEAK-IT zo afwisselend?

“Omdat ik in mijn functie veel verschillende taken heb. Zo voer ik onder meer gesprekken, houd ik de administratie bij en stel ik cv’s samen. Dat vind ik fijn, want het is daardoor absoluut niet eentonig. Het leukste onderdeel vind ik de sollicitatiegesprekken. Wanneer ik iemand face to face spreek, kan die persoon totaal anders zijn dan ik in eerste instantie had verwacht.”

Welke kernwaarde van PEAK-IT vind je het meeste op jou van toepassing?

“Voor mij is dat voornamelijk klantgerichtheid. Ik heb een sales- en IT-achtergrond. Mede daardoor besef ik hoe belangrijk het is om goed contact te onderhouden. Daarnaast moet niet alleen de IT-professional, maar ikzelf ook een goede indruk maken. Dat doe ik door actief contact te onderhouden, vragen te beantwoorden en na werktijd beschikbaar te zijn. Ook ondersteun ik studenten. Zo spreek ik ze bijvoorbeeld tijdens diploma-uitreikingen. Daarnaast kijk ik wat ik voor ze kan betekenen. Zo help ik graag bij het vinden van een geschikte baan die tevens gecombineerd kan worden met een hbo-studie.”

Hoe kan de sollicitant jou nou echt verrassen?

“Door de manier waarop iemand zich presenteert. De eerste indruk is zo’n moment waarop een kandidaat mij echt kan verrassen. Zo sprak ik een jongen die op papier nog wat jong en onervaren was. Maar toen ik met hem in gesprek ging, toonde hij verrassend veel leiderschap, interesse en motivatie. Het bleek dat hij trainer was bij de scouting en zwemvereniging. Met een flinke dosis motivatie kom je dus al heel ver. Zo zie ik of iemand echt wil en bereid is om te leren. Dat kan doorslaggevend zijn voor je carrière.”

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt in een sollicitatie?

“Omdat ik een IT-achtergrond heb, kan ik gemakkelijk doorzien of iemand wel echt de benodigde kennis heeft. Soms valt een sollicitant door de mand en blijkt dat die persoon toch minder kennis heeft dan in eerste instantie leek. Daarom is het goed om te luisteren en eerlijk te zijn. Want alleen dan kunnen alle mogelijkheden worden besproken.”