Waarom is werken bij PEAK-IT zo afwisselend?

Als Fieldmanager bij PEAK-IT is voor mij geen dag hetzelfde. Zo kan de planning die ik in eerste instantie in gedachte had, in no time compleet veranderen. Dat komt omdat ik dagelijks contact heb met diverse opdrachtgevers en IT-professionals over verschillende vraagstukken. Met de professionals voer ik onder meer coaching- evaluatie- en beoordelingsgesprekken. Ook werk ik op kantoor veel samen met de afdelingen Recruitment, HR en Sales.

Wat voor coach ben jij?

De professional staat bij mij als mens altijd centraal. Dat doe ik door te luisteren en mee te denken in oplossingen. Waar nodig, bied ik mental en job coaching aan. Zo help ik mijn medewerkers onder meer om een goede balans te vinden tussen werk en privé. Verder onderzoek ik wat een professional intrinsiek motiveert en over welke kwaliteiten diegene beschikt. Door diegene daar meer zicht op te laten krijgen, kan iemand zelf betere beslissingen nemen. Daardoor groeit het zelfvertrouwen en dat brengt je verder in je carrière. Wanneer iemand werkt vanuit zijn passie, levert dat bovendien het meeste werkgeluk op.

Op welke manier heb je het verschil gemaakt bij een professional?

Door bij een professional ervoor te zorgen dat diegene een bepaald doel voor ogen kreeg; hij behaalde dit ook daadwerkelijk. Het is ontzettend mooi om dit samen te vieren en trots te zijn. Dit zijn soms intensieve trajecten. Zo houd ik professionals een spiegel voor door onder andere kritische vragen te stellen. Ik wil ze leren om naar zichzelf te kijken en hen het vertrouwen geven dat ze het in zich hebben om te slagen voor dat gestelde doel. 

Mijn gouden tip voor jouw persoonlijke ontwikkeling?

Mijn gouden tip is om doelen te stellen en je daarbij vooral niet te laten weerhouden door angst! Als je iets wilt, ga die uitdaging dan aan. Maak het bespreekbaar en durf te doen. Want pas dan kom je erachter of je de juiste kant op gaat. En mocht iets uiteindelijk niet helemaal lukken, dan is dat geen ramp. Dat klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan; maar als je die extra stap niet probeert, kom je nooit te weten wat het je had kunnen opleveren.