Waarom is het werken bij PEAK-IT zo afwisselend?

Je kan op één dag een sollicitatiegesprek hebben, een coachingsgesprek voeren en een opleidingsplan met iemand maken. Oftewel, veel soorten gesprekken met hele andere doelen en daardoor ook een andere aanpak. Daarnaast bezoek ik veel verschillende bedrijven. Zo kunnen onze professionals gedetacheerd zijn bij een accountantskantoor, maar ook bij een chemiebedrijf of een scholengemeenschap. Iedere dag ziet er weer anders uit.

Wat voor coach ben jij?

Het is mijn doel om professionals over zichzelf na te laten denken. Ik geloof er namelijk in dat iedereen zelf het beste weet welke volgende stap en welke ontwikkeling het beste bij hem of haar past. Het is mijn taak om hierbij de juiste vragen te stellen om zo de professionals de volgende stap te laten ontdekken.

Op welke manier heb je het verschil gemaakt bij een professional?

Eén van de professionals was aan het worstelen met zijn ontwikkeling en doorgroei. In onze gesprekken hadden we het al vaker gehad over wat hij lastig vond. Het bleek dat met name de verantwoordelijkheid durven nemen, naar voren durven stappen en laten horen op de opdracht wat zijn ambitie was de grootste struikelblokken waren. Ik kon hem een aantal adviezen geven en zo voldoende vertrouwen in zichzelf geven om toch die stap te wagen.

Mijn gouden tip voor jouw persoonlijke ontwikkeling:

Probeer te bepalen waar je naartoe wilt groeien. Ontwikkeling gaat het makkelijkst als je weet waar je naartoe wilt werken. Onthoud wel dat je het niet te groot maakt; je hoeft niet alle stappen al uitgewerkt te hebben voor je een eerste stap kan zetten. Blijf vooral in beweging.