Waarom is werken bij PEAK-IT zo afwisselend?

De IT-professionals van PEAK-IT worden bij klanten van alle soorten en maten ingezet. Als Fieldmanager bezoek ik hen op hun opdracht. Het is super leuk om een kijkje in de keuken te kunnen nemen bij verschillende organisaties én de ervaringen van professionals te horen. Daarnaast heeft iedere professional natuurlijk zijn eigen verhaal en ambitie. Het is erg interessant om hen in hun ontwikkeling te mogen begeleiden. Iedere dag is weer anders.

Wat voor soort coach ben jij?

Als coach begeleid ik je graag in het vormgeven van je carrière. Het belangrijkste hierbij is dat het echt jouw plan is! Jij bent in de lead voor je ontwikkeling en de stappen die je zet. Ik zal je hierbij helpen door regelmatig bij je langs te komen voor een coachingsgesprek. In deze gesprekken kunnen we samen sparren over jouw ambities, feedback van opdrachtgevers bespreken, realistische doelen opstellen en de voortgang hiervan doornemen. Vertrouwen en open communicatie zijn voor mij het belangrijkste in een fijne samenwerking.

Op welke manier heb je het verschil gemaakt met professionals?

Omdat het niet altijd makkelijk is om de stap van Helpdeskmedewerker naar Systeembeheerder te maken, ben ik gaan denken over hoe we mensen een extra steuntje in de rug kunnen geven. Hier is de Masteracademy uit voorgekomen. Een opleidingstraject waarin professionals een jaar lang 36u werken op hun opdracht én één dag in de week cursussen volgen om zich te certificeren op systeembeheerniveau. Na het succes van dit traject hebben we hetzelfde idee uitgewerkt tot het ‘Management Potential’ (MAPO) traject, waarbij mensen juist in een korte tijd verschillende cursussen volgen over persoonlijk leiderschap en procesmanagement. Dit om je te helpen bij een stap richting een managementpositie.

Mijn gouden tip voor je persoonlijke ontwikkeling:

Wanneer je de ambitie hebt om door te groeien, kan de stap naar een nieuwe functie soms lastig zijn. Maar in je huidige baan is vaak meer mogelijk dan je denkt. Probeer projecten en taken naar je toe te trekken om zo aan je ontwikkeling te werken. Misschien kun je zelfs eens meelopen met een collega die de functie al vervult! De meeste mensen vinden het heel leuk om over hun werk te vertellen.