Waarom is werken bij PEAK-IT zo afwisselend?

“Samen met de professionals loop ik het gehele sollicitatieproces door. Dit geeft een stuk verantwoordelijkheid met zich mee en daarom dien je ook veel kennis van bepaalde aspecten en processen te hebben.  Doordat iedere professional anders is en hier ook andere processen bijhoren, is het werk heel afwisselend. Echter verlies ik nooit het doel uit ogen: de IT-professional begeleiden naar zijn of haar nieuwe (droom)baan!”

Welke kernwaarde van PEAK-IT vind je het meeste op jou van toepassing?

“Een van de belangrijkste kernwaarde van PEAK-IT is voor mij passie. Passie hebben om je vol overgave te kunnen storten op je werk. Net dat extra stapje willen doen voor een professional. Vanuit mijn passie een IT-professional helpen met het vinden van een nieuwe uitdaging in zijn/of haar passie: IT.”

Hoe kan de sollicitant jou nou echt verrassen?

“Wees vooral jezelf. Doe je niet anders voor dan dat je bent, dat merk ik gauw genoeg op. Op het moment dat je jezelf kunt zijn, praat je zonder druk en lijkt het sollicitatiegesprek meer op een ontspannen gesprek waar je de beste versie van jezelf neer kunt zetten. Dus weg met de zenuwen en probeer ontspannen het gesprek in te gaan.”

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt in een sollicitatie?

“Er kwam ooit een sollicitant bij mij op gesprek, die een zeer goede indruk had achtergelaten tijdens het eerste telefonische gesprek. Hierdoor was ik ontzettend enthousiast geworden om hem live te ontmoeten voor een diepgaander gesprek. Echter, toen hij op gesprek kwam, zag hij er totaal anders uit dan de foto op zijn cv. Die foto was namelijk al tien jaar oud. Desalniettemin was het nog steeds een zeer interessant persoon en heb ik hem goed verder kunnen helpen. Maar zorg er te allen tijde voor dat je een recente foto op je cv plaatst. Het roept toch vragen op bij de Recruiter als je een oudere foto meestuurt.”