Waarom is werken bij PEAK-IT zo afwisselend?

“Enerzijds omdat ik veel verschillende kandidaten spreek. Anderzijds hebben we een heel divers recruitmentteam, waarbij we allemaal een andere achtergrond hebben en dus van elkaar kunnen leren. Ook is het heel leuk om met alle andere afdelingen binnen PEAK-IT nauw samen te werken.”

Welke kernwaarde van PEAK-IT vind je het meeste op jou van toepassing?

“Ik zet mij altijd voor de volle 100% in voor de kandidaten en zorg ervoor dat zij een baan krijgen waar zij echt gelukkig van worden en die helemaal bij hen past. Daarom is de kernwaarde ‘toegewijd’ er echt een die bij mij hoort.”

Hoe kan de sollicitant jou nou echt verrassen?

“Een kandidaat die goed is voorbereid en er representatief uitziet, scoort punten bij mij. Het is belangrijk om je goed in te lezen in het bedrijf waar je gaat werken. Zo weet je waar je terecht komt en wat belangrijk is voor de organisatie. Overigens bedoel ik met representatief echt niet dat je in een driedelig pak moet aankomen. Maar het is wel belangrijk dat je er netjes uitziet, dat kan ook met een nette broek en een overhemd.”

Wat zie jij liever niet tijdens een sollicitatie?

“Het is echt een dooddoener als een kandidaat gedemotiveerd overkomt en geen interesse toont. Als je besluit om een nieuwe baan te vinden, dan moet je er wel zin in hebben en er echt voor gaan. Heb je deze instelling niet, dan wordt het lastig om jezelf te verkopen en de recruiter te overtuigen. Je houding bepaalt dan ook een groot deel van jouw toekomstige carrière naast je kennis en ervaring. Met minder ervaring maar een goede houding kom je verder dan andersom. Wees daarnaast altijd jezelf, open en eerlijk. Durf bijvoorbeeld aan te geven wanneer je het ergens niet mee eens bent of iets niet leuk vindt. Alleen zo krijgen we goede verwachtingen van elkaar en kan ik de juiste match voor je vinden!”