Waarom is werken bij PEAK-IT zo afwisselend?

“Het is fijn om zelf on the spot te beslissen wat en waar je iets gaat doen. Daar zijn we heel vrij en flexibel in. We kunnen de tijden, planning en activiteiten zelf indelen. Daardoor is het ook heel gemakkelijk om buiten het kantoor van PEAK-IT met kandidaten af te spreken als hen dit beter uitkomt.”

Welke kernwaarde van PEAK-IT vind je het meeste op jou van toepassing?

“Proactief. Ik geloof dat de dingen altijd beter kunnen. Daarom is mijn motto ook ‘trying out new things’. Alles wat ik doe en zie, sta ik bij stil hoe dit in de toekomst nog beter kan. Ik vraag dan ook feedback aan sollicitanten na een interview. Zo ontwikkel ik niet alleen mijzelf, maar zorg ik ervoor dat de kandidaten ook een zo optimaal mogelijke ervaring hebben met de gesprekken.”

Hoe kan de sollicitant jou nou echt verrassen?

“Het zit hem in de kleine dingen. Kandidaten vergeten nog weleens dat wij als recruiter heel veel mensen zien komen en gaan. Het is daarom belangrijk om er echt tussenuit te springen. Hoe? Ik heb wel eens een kandidaat gehad die op YouTube een lied had geschreven over haar cv. Oké, ze kon goed zingen, dus dat helpt ook mee. Maar iedereen heeft kwaliteiten die ze op een creatieve manier kunnen inzetten tijdens het solliciteren. Denk bijvoorbeeld aan inspirerende of grappige quotes in je cv. Zo zorg je ervoor dat jouw sollicitatie net even anders is. Laat een stukje van jezelf zie, want iedereen heeft het in zich.”

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt in een sollicitatie?

“Ik heb ooit meegemaakt dat een kandidaat vergeten was zijn zonnebril af te zetten. Een uur lang heeft hij in een interview gezeten en had er geen benul van. Mijn advies is dan ook om nooit te gehaast op een sollicitatie te komen. Neem altijd nog even wat tijd voor jezelf, zodat je even kunt checken of je er echt klaar voor bent. Heb je alles bij je? En heb je je pet of zonnebril wel echt afgezet?”