Waarom is werken bij PEAK-IT zo afwisselend?

Als Fieldmanager werk je een halve dag op kantoor. De rest van de tijd ben je op bezoek bij professionals die je begeleidt. Dagelijks bezoek ik diverse bedrijven en spreek ik met IT-professionals die uiteenlopende vragen en doelen hebben. Met hen maak ik persoonlijke ontwikkelplannen en voer ik voortgangsgesprekken. Meestal verlopen deze gesprekken positief en praten we onder meer bij over de werkzaamheden. Natuurlijk komt het ook weleens voor dat de gesprekken wat minder leuk zijn, bijvoorbeeld als het niet goed gaat met iemand op zijn of haar project. Kortom, voor een Fieldmanager is geen dag hetzelfde.

Wat voor coach ben jij?

Als coach sta ik in dienst van de professionals die bij PEAK-IT aan het werk zijn. Natuurlijk zijn er altijd wat praktische zaken die worden besproken, maar verder bepaalt de professional de inhoud van het gesprek. Waar wil je aan werken? Zijn er bijvoorbeeld bepaalde ontwikkelpunten naar voren gekomen in het beoordelingsgesprek waar je extra aandacht aan wilt besteden? Of speelt er iets in je privésituatie waar je het over wilt hebben? Door de juiste vragen te stellen wil ik de professional graag helpen om de beste versie van zichzelf te worden. De balans tussen werk en privé staat bij mij hoog in het vaandel.

Op welke manier heb je het verschil gemaakt bij een professional?

Ik denk dat ik het verschil maak door mijn toegankelijke houding. Hierdoor weten de professionals mij te vinden als zij ergens tegenaan lopen. Dankzij mijn studie Psychologie en de diverse trainingen die ik via PEAK-IT heb mogen volgen op het gebied van coaching, kan ik de professionals goed op weg helpen.

Mijn gouden tip voor jouw persoonlijke ontwikkeling:

Goede communicatie. Zit je op een opdracht of in een baan waar je het niet meer zo naar je zin hebt, omdat je de uitdaging mist? Maak het dan bespreekbaar. Vaak zijn er een hoop mogelijkheden binnen de functie of de opdrachtgever waar je nu werkt. Zo kan je meer rechten in de systemen krijgen, af en toe meekijken met de Systeembeheerders of een nieuw project oppakken. Zo blijft het werk voor niet alleen leerzaam en interessant, maar kun je ook laten zien wat voor capaciteiten je in huis hebt.