Ramona Biersteker

Waarom is werken bij PEAK-IT zo gevarieerd?

Als Fieldmanager heb je veel raakvlakken met Recruitment, HR en Sales. Het ene moment voer je een sollicitatiegesprek, het andere moment stel je met een IT-professional een persoonlijk ontwikkelplan op of voer je samen met de klant een functioneringsgesprek. Ook ben ik veel onderweg, ontmoet ik gedreven professionals en kom ik bij mooie bedrijven over de vloer. Ik begin elke dag dan ook met veel plezier aan mijn werk!

Wat voor soort coach ben jij?

Open en eerlijke communicatie zijn voor mij belangrijke waarden. De ontwikkeling van de professional staat in mijn werk altijd voorop. De professional heeft de regie over de eigen ontwikkeling en ik begeleid hem of haar daarbij. Door middel van een persoonlijk ontwikkelplan, tussentijdse evaluaties en gerichte coachingsgesprekken help ik onze IT-collega’s verder in hun persoonlijke en zakelijke ontwikkeling.

Op welke manier heb je het verschil gemaakt met professionals?

Voor een aantal professionals die als Servicedesk Coördinator werken, heb ik een persoonlijk leiderschapstraining ontwikkeld om zich beter bewust te maken van hun kwaliteiten en hoe zij deze in kunnen zetten. Ook heb ik op verzoek van een klant een training georganiseerd voor 30 professionals die binnen korte tijd een Microsoft-certificaat behaald moesten hebben. En ja, dat is gelukt! Het leukste vind ik wanneer ik professionals door de jaren heen zie groeien in hun persoonlijke ontwikkeling. Ze starten dan bijvoorbeeld als junior en door hun inspanning en motivatie zie ik ze veranderen in hun rol, maar ook in hun houding en gedrag. Dat maakt mij trots.

Mijn gouden tip voor jouw persoonlijke ontwikkeling:

Persoonlijke ontwikkeling begint bij jezelf. Geloof in jezelf en neem eigen verantwoordelijkheid om hiermee stappen te zetten. Denk groot, doe klein. Met kleine stappen kun je ook veel verschil maken en zo dichter naar je doel werken. Als je ergens tegenaan loopt maak dit dan bespreekbaar. En ten slotte, doe wat je energie geeft!