ICT Beheer

ICT is inmiddels een integraal onderdeel geworden van uw organisatie. Het is zelfs meer dan een middel geworden; een ‘driver’ voor ontwikkeling en klantcontact. ICT is een factor geworden, zoals elektriciteit en water, die er altijd is en moet zijn. Uw ICT infrastructuur moet het daarom gewoon doen, echter vraagt dit om goed onderhoud.

Hiervoor kunt u aankloppen bij PEAK-IT. De specialisten van PEAK-IT beheren uw gehele of gedeeltelijke ICT infrastructuur vanuit het PEAK-IT IT-Operations Center in Naarden. Afhankelijk van de situatie voeren wij het ICT beheer remote of on-site uit.

De volgende ICT beheer diensten worden onder andere geleverd:

  • Werkplek beheer
  • Netwerk beheer
  • Server beheer
  • Back-up beheer
  • Anti-virus beheer

Werkplekbeheer

De moderne werkplek is meer dan alleen die computer op/onder het bureau. Deze bestaat uit onder andere een laptop, tablet en smartphone. Met de modernste System Management Systemen beheren de specialisten van PEAK-IT de werkplekken op afstand. Door te zorgen dat de werkplekken regelmatig updates ontvangen, blijven uw eindgebruikers productief en worden problemen pro-actief voorkomen.

Netwerkbeheer

Uw netwerk is de bloedvaten van uw ICT dienstverlening en uw klantcontact. Een goed, veilig en stabiel netwerk is daarom van cruciaal belang. PEAK-IT ontwerpt, beheert en monitort uw netwerk 24×7, waardoor problemen pro-actief kunnen worden voorkomen.

Serverbeheer

Als het netwerk de bloedvaten zijn, zijn de servers het hart van uw ICT dienstverlening. Als de servers niet beschikbaar zijn, is uw ICT niet beschikbaar. Deze (virtuele) servers kunnen zowel op locatie als in de Cloud staan. In beide gevallen dienen de servers beheerd te worden, zodat de ICT beschikbaar blijft.

PEAK-IT ontwerpt, beheert en monitort uw servers en services 24×7, waardoor problemen pro-actief kunnen worden voorkomen.

Back-up beheer

Naast medewerkers vormen data de belangrijkste ‘asset’ van een organisatie. Het is daarom belangrijk dat deze data veilig worden opgeslagen en dat je deze data eenvoudig weer kunt terugzetten. Op de back-up van de data moet vertrouwd kunnen worden. Daarom houden de specialisten van PEAK-IT uw back-up in de gaten en sturen bij waar nodig. Maar een back-up zonder re-store geeft nog geen zekerheid. Daarom test PEAK-IT het terugzetten van data regelmatig om zekerheid te hebben.

Ook adviseert PEAK-IT wat de beste back-up strategie voor uw organisatie is.

Anti-virus beheer

Nederland staat op nummer 1 in Europa wat betreft aanvallen met malware. Het is daarom belangrijk dat u uw ICT beschermt tegen deze aanvallen. Een up-to-date anti-virus (of eigenlijk anti-malware) is daarom zeer belangrijk.  PEAK-IT levert remote anti-virus beheer, waarbij wij zorgen dat uw anti-virus altijd voorzien is van de laatste update en wij pro-actief maatregelen kunnen nemen mocht er toch een probleem ontstaan.

Wilt u meer informatie over ICT beheer? Neem contact op via 088-1304500 of via het contactformulier.