Disaster recovery

Het maken van een back-up is onderdeel van het dagelijkse proces disaster recovery van een ICT-afdeling. Hoe deze back-up en de daarbij horende retentie is ingericht, is natuurlijk afhankelijk van de eisen en wensen die vanuit de business zijn gesteld.

Mocht er een probleem voordoen waarbij de back-up ook teruggezet wordt (restore), dan blijkt dit niet altijd even eenvoudig. Zeker niet bij een virtuele omgeving.

De laatste jaren zijn er ook veel ontwikkelingen rondom de back-up techniek. Waar 15 jaar geleden in principe altijd voor disk-to-tape oplossingen werd gekozen, kunnen we nu kiezen uit disk-to-disk(-to-tape), online back-up, cloud back-up, snapshot technologie en deduplicatie.

In ons advies brengen we de veiligheid, praktische toepasbaarheid en techniek samen, zodat u voorbereid bent op wat de toekomst u mag brengen.

Maar de specialisten van PEAK -IT brengen eerst uw huidige omgeving in kaart en maken vanuit de eisen en wensen een back-up, inclusief retentie en restore plan.

Maar onze ervaren consultants adviseren u ook over het maken van een volledig Disaster Recovery Plan. Dit gaat namelijk veel verder dan een ‘gewone’ back-up. Wij denken mee over hoe uw organisatie zo snel mogelijk weer kan werken in geval van een calamiteit.

Wilt u meer informatie over Disaster Recovery? Neem contact op via 088-1304500 of via het contactformulier.